Mojstrski izziv

DIY: Izdelaj osvežilno meglico za obraz

Poznaš tisti zoprni občutek, ko te v vročih poletnih dneh ne osveži prav nič? Po kolesarskem izletu, ko je koža še bolj na udaru in izpostavljena vročini ter škodljivim vplivom sonca, si za svoj obraz želiš le nekaj osvežitve. In če telo lahko ohladiš s prijetno hladno pijačo, si za obraz privošči dišeči prš doma narejene meglice za obraz.

 

Osvežilna meglica za obraz bo tvoji koži nudila ustrezno hidracijo ter prav poseben hladilni učinek. Zato sledi našemu enostavnemu receptu za izdelavo svoje meglice, ki jo lahko sam/-a pripraviš doma in »sodeluješ v izzivu«.

bele vate z rozami in malo belo razprsilko

Kako sodelovati v izzivu:

Tudi ti včasih pozabiš na vsa blagodejna darila, ki nam jih podarja narava? Lep primer je kokosova voda, ki je naravni hidrator in pomaga pri regeneraciji celic ter preprečuje staranje kože. Aloe vera kožo pomirja in ji vrača elastičnost. Tudi olja s svojimi sestavinami čuvajo in vlažijo tvojo kožo. In prav te naravne sestavine so idealne za izdelavo meglice za obraz.

 

Sodeluj torej v novem mesečnem izzivu, kjer si izdelaš osvežilno meglico, izmisliš si lahko tudi povsem svojo kombinacijo sestavin o kateri nam lahko več napišeš na naš Facebook ali Instagram profil.

 

Ko izziv zaključiš, fotografiraj svoj mojstrski izdelek in fotografijo deli z nami s klikom na gumb »sodeluj v izzivu«.

 

Čas izziva:  do 15.8.2022
Zahtevnost izziva: srednje zahtevno

Material, ki ga potrebuješ:

  • Kokosova voda
  • Sok aloe vera
  • 1 žlička mandljevega olja
  • 1 žlička olja makadamije
  • Plastenka ali steklenička z razpršilko

 

steklenicke

Navodila za izdelavo

Skupaj zmešaj enake količine kokosove vode in soka aloe vera ter dodaj še žličko mandljevega olja in žličko olja makadamije. Vse to prelij v plastenko ali stekleničko z razpršilko. Sledi le še osvežitev tvoje kože, zapri torej oči in si z razdalje pošpricaj mešanico na obraz in vrat.

 

Super, kajne?

zenska si razpsri meglico