Mojstrski izziv

DIY: Kozarec morskih spominov

Obstaja le peščica ljudi, ki ji v resnici morje ni preveč ljubo. Mi brez premisleka sodimo v tisto skupino ljudi, ki morje nadvse obožuje.

Nič ni namreč tako sproščujoče, kot dotik sonca na koži, morskega vonja in raziskovanje podvodnega sveta.

V sodelovanju z Merkurjem smo se domislili kako lahko svoje morske zaklade shraniš v kozarec in morje vonjaš kadarkoli in kjerkoli.

S spomini na počitnice lahko dom spremeniš v pravo morsko oazo, hkrati pa si prislužiš še Merkur darilno kartico v vrednosti 20 EUR! Te zanima kako?

Kozarec morskih spominov

Kako sodelovati v izzivu?

Sledi navodilom za izdelavo in svoj kozarec morskih spominov fotografiraj ter ga deli z nami s klikom na gumb Sodeluj v izzivu.

 

Čas izziva: do 15. septembra 2021
Zahtevnost izziva: lahko
Material in orodja, ki jih potrebuješ:

 


SODELUJ V IZZIVU

Pripomočki in material

Navodila za izdelavo

  1. Na papir nariši ali natisni izbran morski motiv ter ga izreži.  2. Na izrezan morski motiv namesti obojestranski lepilni trak.  3. Morski motiv prilepi na očiščen steklen kozarec.  4. Z gobico na kozarec s tapkanjem nanesi izbran odtenek morske barve.  5. Ko je prvi nanos barve popolnoma suh, lahko naneseš še belo barvo. NAMIG: Kjer je prehod iz izbranega morskega odtenka v belo barvo tapkaj s skoraj suho gobuco, saj se tako ustvari nežen prehod med barvama.  6. Barvo je potrebno nanesti samo še na pokrov kozarca. Za pokrov izberi poljubno barvo, ki se bo ujemala s prej izbranima barvama. Za barvanje pokrova izberi čopič in po potrebi nanesi dve plasti barve.  7. Ko je vsa pobarvana površina suha, previdno odstrani prej nalepljen papir z morskim vzorcem.  8. Kozarec manjkajo še morski zakladi (kamenčki, školjke). Okoli vratu kozarca zaveži še rafijo v obliki pentlje in obliko motiva poljubno obriši.

 

Izbrano fotografijo kozarca bomo objavili in nagradili z darilno kartico Merkur v vrednosti 20 EUR!

Pogoji za udeležbo v žrebanju so na voljo tukaj.

 

SODELUJ V IZZIVU