Mojstrski izziv

Pripravi domačo marmelado

Tudi ti pozimi sanjaš o sočnih poletnih okusih?

 

Potem si jih shrani v kozarec za mrzle zimske dni! S pripravo domače marmelade boš lahko užival/a v sladkih okusih tudi izven sezone.

 

Marmelado lahko pripraviš iz katerega koli sadja, mi smo v sodelovanju z Merkurjem pripravili kombinacijo melone in jagod.

 

Če si tudi ti ljubitelj/ica te sladke poslastice, te vabimo k sodelovanju v izzivu, kjer bomo skupaj poskrbeli za sadno ozimnico. Z malo sreče ti sodelovanje prinese Merkur darilno kartico v vrednosti 20 EUR!

 

Kako sodeluješ? Preberi v nadaljevanju!

kosara jagod

Kako sodelovati v izzivu?

Izberi poljubno sadje. Mi priporočamo izbiro melone in jagod, kombinacija namreč pričara čaroben okus, ki se mu ni moč upreti. Kuhinjo založi še z ostalimi potrebnimi sestavinami in opremo, ter naj se kuhanje prične!

 

Kuhano marmelado nalij v kozarce s pokrovom na navoj ali z zapiranjem na patent, ki si jih pred uporabo temeljito očistil/a in steriliziral/a.

 

Izdelek pred shranitvijo v temen in suh prostor fotografiraj in nam fotografijo oddaj s klikom na sodeluj v izzivu.

 

Čas izziva: do 15. julija 2021
Zahtevnost izziva: srednje težavno
Material in orodja, ki jih potrebuješ:

 

Narezane jagode

Sestavine in postopek priprave

Sestavine:

  • 800 g jagod
  • 400 g melone (brez olupka in semen)
  • 1 limona
  • 500 g želirnega sladkorja
  • nekaj kapljic alkohola (poljubno)

 

Postopek:

  1. Jagode najprej dobro operi pod hladno vodo in jih brez cvetnih nastavkov nareži na manjše kose.
  2. Melone nareži na kose in stisnni limonin sok.
  3. V posodi združi sadje, limonin sok, želirni sladkor ter zavri.
  4. Mešanico kuhaj 5 minut in nato zmešaj s paličnim mešalnikom.
  5. Želirni preizkus narediš tako, da nekaj kapljic vroče marmelade kaneš na krožnik – če se strdi, je marmelada kuhana. V nasprotnem primeru pustiš, da se marmelada kuha dlje.
  6. Marmelado napolni v pripravljene kozarce, čez prilij nekaj alkohola, hitro prižgi in dobro zapri.
  7. Kozarce obrneš narobe (na glavo) in pustiš, da se ohladijo na kuhinjski krpi.
  8. Hladen izdelek nato shrani v temen in suh prostor.

Pogoji za udeležbo v žrebanju so na voljo tukaj.

 

SODELUJ V IZZIVU

kozarci marmelade