Mojstrski izziv

Pripravi domačo marmelado

Tudi vi pozimi sanjate o sočnih poletnih okusih?

 

Potem si jih shranite v kozarec za mrzle zimske dni! S pripravo domače marmelade boste lahko uživali v sladkih okusih tudi izven sezone.

 

Marmelado lahko pripravite iz katerega koli sadja, mi smo v sodelovanju z Merkurjem pripravili kombinacijo melone in jagod.

 

Če ste tudi vi ljubitelji te sladke poslastice vas vabimo k sodelovanju mojstrskega izziva, kjer bomo skupaj poskrbeli za sadno ozimnico. Z malo sreče vam sodelovanje prinese Merkur darilno kartico v vrednosti 20 EUR!

 

Kako sodelujete? Preberite v nadaljevanju!

kosara jagod

Kako sodelovati v izzivu?

 

Izberite poljubno sadje. Mi priporočamo izbiro melone in jagod, katera kombinacija pričara čaroben okus, ki se mu ni moč upreti. Kuhinjo založite še z ostalimi potrebnimi sestavinami in opremo in kuhanje se lahko prične!

 

Kuhano marmelado nalijete v kozarce s pokrovom na navoj ali z zapiranjem na patent, ki ste jih pred uporabo temeljito očistili in sterilizirali.

 

Svoj izdelek pred shranitvijo v temen in suh prostor fotografirajte in nam fotografijo oddajte s klikom na Sodeluj v izzivu.

 

Čas izziva: do 15. julija 2021
Zahtevnost izziva: srednje težavno
Material in orodja, ki jih potrebujete:

 

Narezane jagode

Sestavine in postopek priprave

Sestavine:

  • 800 g jagod
  • 400 g melone (brez olupka in semen)
  • 1 limona
  • 500 g želirnega sladkorja
  • nekaj kapljic alkohola (poljubno)

 

Postopek:

  1. Jagode najprej dobro operemo pod hladno vodo in jih brez cvetnih nastavkov narežemo na manjše kose.
  2. Melone narežemo na kose in stisnemo limonin sok.
  3. V posodi združimo sadje, limonin sok, želirni sladkor ter zavremo.
  4. Mešanico kuhamo 5 minut in nato zmešamo s paličnim mešalnikom.
  5. Želirni preizkus naredimo tako, da nekaj kapljic vroče marmelade kanemo na krožnik – če se strdi, je marmelada kuhana. V nasprotnem primeru pustimo, da se marmelada kuha dlje.
  6. Marmelado napolnimo v pripravljene kozarce, čez prilijemo nekaj alkohola, hitro prižgemo in dobro zapremo.
  7. Kozarce obrnemo narobe in pustimo, da se ohladijo na kuhinjski krpi.
  8. Hladen izdelek nato shranimo v temen in suh prostor.

 

Izbrano fotografijo izdelka bomo objavili in nagradili z darilno kartico Merkur v vrednosti 20 EUR!

Pogoji za udeležbo v žrebanju so na voljo tukaj.

 

SODELUJ V IZZIVU