Mojstrski izziv

Slasten kostanjev namaz

Kakšna je tvoja prva asociacija na jesen? Pisano drevje, raznobarvo listje ali skakanje po lužah?

 

Če odmislimo zunanje dogajanje, jesen po drugi strani kar kliče po preizkušanju kulinaričnih dobrot v kuhinji. Če si v tem trenutku pomislil/a  na mamljiv vonj kostanja, potem smo enakih misli!

 

Tokrat bomo kuhinjo in naše brbončice nagradili z jesensko simfonijo in pripravili pregrešno dober namaz iz kostanja! Namig: Z namazom lahko obogatimo tudi palačinke, kruh ali kekse.

 

Mmmmm, nam se že cedijo sline!

 

Okusi jesen tudi ti in si hkrati prisluži še Merkur darilno kartico v vrednosti 20 EUR!

 

SODELUJ V IZZIVU

Polna posoda kostanja

Kako sodelovati v izzivu?

 

Sledi receptu za pripravo slastnega namaza iz kostanja in končni izdelek (še preden ga zmanjka) fotografiraj ter deli z nami s klikom na gumb sodeluj v izzivu.

 

Čas izziva: do 15. novembra 2021
Zahtevnost izziva: lahko
Material in orodja, ki jih potrebujete:

 


SODELUJ V IZZIVU

Sestavine in postopek priprave

 

Sestavine:

  • 1 kg kostanja
  • Približno 250 g sladkorja
  • 100 g čokolade (70%)
  • 1 vanilijev strok
  • Ščepec soli

 

Postopek

  1. Najprej operemo in posušimo kozarec za vlaganje.
  2. Kostanj v blago soljeni vodi zavremo in kuhamo približno 30 minut, da se omehča.
  3. Kostanj olupimo in s pomočjo multipraktika zmešamo v pire. Dodamo mu v enako količino sladkorja in ponovno zmešsamo.
  4. Vanilijev strok razpolovimo z nožem in izpraskamo semena.
  5. Kostanjev pire prestavimo v posodo in prilijemo 2 dl vode, dodamo vanilijo, zavremo in počasi kuhamo. (namig: Med kuhanjem dobro mešamo, da se sestavine pomešajo in povežejo.)
  6. Ohlajen kostanjev namaz damo v kozarec za vlaganje in shranimo v hladilnik.

 

Dober tek!

 

SODELUJ V IZZIVU

Priprava jesenskega kostanjevega namaza